Waarmee kunt u bij ons terecht?

Kindergeneeskunde

Werken met zieke kinderen is een speciaal vak. Binnen de kindergeneeskunde komen immers bijna alle medische en chirurgische specialisaties aan bod.

Lees hier meer over de symptomen waarmee uw kind terecht kan binnen GZA Ziekenhuizen.

U kan bij ons ook terecht met kinderepilepsie. Epilepsie komt bij kinderen vaker voor dan bij volwassenen. De oorzaken zijn uiteenlopend: aangeboren aandoeningen, bepaalde gebeurtenissen tijdens of rond de geboorte en het feit dat de hersenen nog in ontwikkeling zijn. Een aantal vormen van kinderepilepsie zijn goed te behandelen en zullen ook verdwijnen wanneer het kind opgroeit.
Ook voor problemen rond bedplassen bieden wij de nodige behandeltrajecten.

Heeft uw kind last van koorts, braken, huiduitslag,…?

Kinderen hebben gemakkelijk al eens koorts of huiduitslag. Vaak is dat relatief onschuldig. Maar raadpleeg bij onzekerheden of veranderingen in de gezondheidstoestand van uw kind zeker even uw huisarts of een kinderarts. Of kom als dat niet snel lukt naar de spoedgevallen om uw kind te laten nakijken. U leest hier alvast algemene tips en informatie over veelvoorkomende klachten zoals koorts, pijn, braken of diarree, ademhalingsproblemen, huiduitslag of overmatig huilen van baby’s.