16 mrt 2016

Muco on tour

De Belgische Mucovereniging viert haar 50-jarig bestaan!


Van 25 tot 29 april viert de Belgische Mucovereniging haar 50 jaar bestaan.

Tijdens deze week gaat er een karavaan van fietsers van het ene mucocentrum naar het andere. Op 27 april doet de karavaan Antwerpen (in het UZA) aan. Op 28 april vertrekt hij opnieuw aan het stadhuis van Antwerpen.

Met deze actie willen we muco onder de aandacht te brengen.  Hiervoor wordt o.a. een beroep gedaan op enkele presentatoren van Ketnet die langskomen.

Al enkele jaren is er een nauw samenwerkingsverband met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius. Hieruit ontstond het mucoreferentiecentrum Antwerpen.

Volwassen patiënten worden bij voorkeur behandeld op de afdeling longziekten op campus Sint-Vincentius, baby’s en kinderen worden behandeld op de afdeling pediatrie van het UZA. Om de overgang van kinder- naar volwassenenzorg vlot te laten verlopen, bestaat er een transitiepolikliniek.

Om de goede samenwerking te bevorderen en de patiëntenzorg te optimaliseren stelde het centrum wederzijdse consulenten aan.

Professor dr. Stijn Verhulst (pediatrie) van het UZA is benoemd als consulent in GZA Ziekenhuizen en dr. Vicky Nowé (longziekten) van GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius werd aangesteld als consulent in het UZA.

Op 27 april wordt door het mucoreferentiecentrum een symposium voor huisartsen, kinderartsen en pneumologen uit de regio georganiseerd. Meer info hierover vindt u op onze evenementenpagina.

Wenst u meer informatie over het mucoreferentiecentrum? Klik dan hier.