04 feb 2015

Ontwikkelingsgerichte zorg op de dienst neonatologie

Bezoek de nieuwe website www.gza-neonatologie.be


Te vroeg geboren kindjes komen in een omgeving terecht waarin ze verschillende indrukken moeten verwerken, terwijl ze daar eigenlijk nog niet aan toe zijn. Het is een andere omgeving die slechts in geringe mate overeenstemt met de baarmoeder.

De dienst neonatologie op campus Sint-Augustinus besteedt daarom veel aandacht aan ontwikkelingsgerichte zorg of zorg op maat van uw kindje. We proberen alle stresserende factoren zoals lawaai, fel licht, aanrakingen en prikkels te vermijden.

Deze omgevingsfactoren zijn enorm belangrijk in de ontwikkelingsgerichte zorg. Maar de betrokkenheid van mama en papa blijft het allerbelangrijkst!

Daarom wil ons team, binnen deze hoogtechnologische zorg, ook het menselijke aspect niet uit het oog te verliezen. Het welbevinden van de ouders en dat van de baby staat centraal. De ouders worden zo veel mogelijk betrokken bij de zorg voor hun kindje zodat ze elkaar beter leren kennen in afwachting van hun thuiskomst.

De dienst neonatologie op campus Sint-Augustinus lanceerde zopas haar eigen website waar u alle info over o.a. ontwikkelingsgerichte zorg, tips voor ouders en bezoekers, begeleiding ... terugvindt.

Neem snel een kijkje op www.gza-neonatologie.be!