01 dec 2015

Zondag 13 december 2015: Wereldlichtjesdag

Soms gaat het anders …


Soms gaat het anders …

 

De zorg en begeleiding van ouders die hun kindje hebben verloren heeft altijd een centrale plaats in de werking van de GZA Ziekenhuizen gehad.

Reeds enige tijd hebben de materniteiten en de dienst neonatologie van onze ziekenhuiscampussen een mooie samenwerking kunnen uitbouwen met het Berrefonds. Het Berrefonds werd opgericht om ervoor te zorgen dat ouders - na het verlies van hun kindje - iets tastbaars mee naar huis zouden kunnen nemen.

Ouders worden niet met lege handen naar huis gestuurd, ze krijgen een herinneringsdoos mee. Hierin kunnen hand- en/of voetafdrukjes, een deken of knuffeltje zitten. Deze doos is uniek en wordt door de ouders, samen met de vroedvrouw, samengesteld.

In GZA Ziekenhuizen koppelen we Wereldlichtjesdag aan een Music-for-life actie ten voordele van het Berrefonds. We verkopen die dag kaarsjes, soep en warme chocolademelk en steken samen de kaarsjes aan.
De opbrengst gaat integraal naar het Berrefonds.

Kom op zondag 13 december tussen 17 en 19 uur naar GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus (voor de inkomhal) en brand mee met ons een kaarsje ter nagedachtenis van al onze sterrenkindjes.