21 nov 2014

Zorgmanager van het jaar

Els Coppens, adjunct-hoofdvroedkundige op de materniteit van campus Sint-Vincentius, behoort tot de drie genomineerden.


Op 11 december 2014 maakt Rode Kruis Vlaanderen de naam van de winnaar "Zorgmanager van het jaar" bekend. Aan de prijs hangt € 10 000,00 vast. De initiatiefnemers zijn Rode Kruis Vlaanderen, het CZV van de KU Leuven en Zorgnet Vlaanderen.

De verkiezing staat open voor alle zorgorganisaties en voorzieiningen uit de gezondheids- en welzijnssector en bekroont projecten die interdisciplinair werken, d.w.z. over de grenzen van ziekenhuizen en centra heen. De zorgmanager speelt hier de verbindingspersoon tussen patiënten en patiëntenzorg in de brede zin van het woord.

Onder de genomineerden dit jaar zit ook Els Coppens, adjunct-hoofdvroedkundige op de materniteit van GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius. Met haar project "Het Nest" wil ze toekomstige ouders de mogelijkheid bieden de komst van hun kindje optimaal voor te bereiden door problemen tijdens een consultatie met de vroedvrouw bespreekbaar te maken. Samen wordt dan naar een gepaste oplossing gezocht.

Wenst u meer te weten over "Het Nest" lees dan zeker de infobrochure. Meer informatie over de Zorgmanager van het jaar vindt u op www.dienstvoorhetbloed.be.

We wensen Els alvast veel succes toe!